Pieczarki faszerowane parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki oczyszczamy, odejmujemy nóżki. Kapelusze układamy na blasze wyłożonej pergaminem.
2.Korzonki drobniutko siekamy. Wrzucamy na nagrzaną suchą patelnię i podsmażamy, aż się zrumienią, wtedy dodajemy masło. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy ze startym parmezanem, posiekaną natką pietruszki i płatkami orkiszowymi.
3.Farszem napełniamy kapelusze. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 170-180 stopni C przez 20-25 minut. Podajemy z sosem czosnkowym.
Porady
SOS CZOSNKOWY: 3 łyżki jogurtu mieszamy z łyżką majonezu, dodajemy posiekany ząbek czosnku, doprawiamy solą i kolorowym pieprzem.
Komentarze