Galaretki z winogronami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciastka czekoladowe kruszymy na pył. W między czasie masło rozpuszczamy na wolnym ogniu. Ciastka łączymy z masłem i dokładnie mieszamy.
2.Masę wykładamy na spód foremki (użyłam foremki o wymiarach 23,5x28). Formę wstawiamy do lodówki na około pół godziny.
3.Galaretki zielone rozpuszczamy w 500ml wody. 200g śmietany kremówki ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do niej jogurt naturalny, tężejącą galaretkę i dokładnie mieszamy.
4.Masę wylewamy na ciastka. Odstawiamy do lodówki i czekamy aż stężeje. Podobnie postępujemy z drugą - czerwoną - warstwą.
Śmietanę 30% ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru i przekładamy ją do szprycy. Gdy ciasto stężeję kroimy je w kostkę. Każą kostkę ozdabiamy śmietaną i dekorujemy winogronem.
Smacznego ;)
Komentarze