Pianki

4.5 (140 ocen)

Dobre do kawki.

Składniki:

  • 2 białka
    20 dag cukru

    tłuszcz do wysmarowania blaszki

    do dekoracji: kolorowe, dekoracyjne cukierki
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Desery Pianka

Pianki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ubijanie pianek 1. Białka ubić z cukrem na zimno, kolejno ubijać na ciepło nad parą.
  • Pianki 2. Łyżeczką kłaść "pianki" na blaszce wysmarowanej tłuszczem. Suszyć w letnim piekarniku.
  • Posypane pianki dekoracyjnymi cukierkami 3. Pianki z wierzchu można posypać dekoracyjnymi cukierkami.

Porady

Z podanych składników wyszła mi 1 blaszka pianek Na 1 jajko - 10 dag cukru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Białka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować