Pesto z buraka i awokado

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zdrowe, pyszne lekko słodkie pesto z pieczonych buraków i awokado to idealny dodatek do kanapek oraz makaronu.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 upieczone buraki
    awokado
    łyżka rodzynek
    łyżka orzechów nerkowca
    łyżka migdałów
    łyżka orzechów laskowych
    2-3 łyżki oleju lub oliwy
    mała papryczka chili
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pesto z buraka i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-162ei1u 1. Orzechy prażymy na suchej patelni. Do malaksera wkładamy orzechy, awokado, buraki, rodzynki oraz chili.
  • 2. Miksujemy do połączenia wszystkich składników. Ciągle miksując cienkim strumieniem wlewamy olej. Masa powinna zrobić się gładka i kremowa. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pesto przekładamy do słoików, wierzch zalewamy olejem/oliwą. Przechowujemy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Koktajl z jarmużu awokado i buraka czerwonego

To może cię zainteresować