Penne z kurczakiem i Pesto zielonym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Jeśli przejadły Ci już się klasyczne sosy do makaronu, wypróbuj ten przepis. Sos o wyrazistym smaku a jednocześnie delikatny i kremowy. Najlepiej smakuje z makaronem Penne i z dodatkiem fileta kurczaka.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 podwójny filet kurczaka
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 190 g Pesto z bazylii
    • 2 serki topione śmietankowe
    • 1 opakowanie groszku mrożonego
    • 1 opakowanie makaronu Penne
    • Przyprawa do kurczaka
    • sól
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Penne z kurczakiem i pesto zielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. 1. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu.
    2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
    3. Mięso kroję w kostkę, doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą. Mięso przekładam do cebuli. Smażę 15 minut.
  • sos 2. 4. Następnie dodaję Pesto, groszek mrożony oraz serki topione, chwilkę gotuję do momentu rozpuszczenia się serków.
    5. Makaron łączę z mięsem.
  • danie 3. 6. Danie gotowe.
    7. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Filet z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować