Penne z gotowanym kurczakiem i zielonym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pokroić pieczarki w paski i podsmażyć.
2.Ugotować marchewki lub wyciągnąć je razem z podgrzanym udkiem z zupy (np. rosołu, który wcześniej gotowaliśmy). Czas gotowania to około 20 minut.
3.Ugotować makaron penne w osolonej wodzie.
4.Odlane penne wymieszać z dwoma łyżeczkami zielonego pesto (ja lubię dodawać je w dużych ilościach, ale każdy może regulować sobie jego ilość według uznania).
5.Oskubać udko z kurczaka i dodać do penne.
6.Wrzucić do makaronu ugotowaną marchewkę pokrojoną w plastry i pieczarki. Dokładnie wymieszać.
7.Wierzch dania posypać startym parmezanem.
Porady
Na tak małą ilość marchewek najlepiej przygotować bardzo mały garnek z wodą, a jeśli marchew zostanie pokrojona na mniejsze kawałki ugotuje się szybciej.
Komentarze