Pęczak do obiadu

4.5 (149 ocen)

  • 30 min

Kasze sa bardzo zdrowe, można podać je w naprawdę smaczny sposób. polecam marchewkowy pęczak do obiadu.

  • 30 min

Składniki:

  • 3/4 szklanki kaszy pęczak
    4 marchewki
    biała częśc pora
    masło/olej
    sól
    pieprz
    łyżeczka koncentratu
    1/2 szklanki warzywnego bulionu
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Pęczak do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pęczak gotuję w osolonej wodzie. Marchewki ścieram na tarce. Pora kroję w drobną kosteczkę. Pora i marchewkę podduszam na maśle lub oleju. Podlewam bulionem i dodaję kaszę. Wszystko razem mieszam i dusze do miękkości. Na koniec dodaję koncentrat i doprawiam do smaku. Podaję do mięsnych dań.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Marchewka Kasza pęczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować