Pasztet z wątróbek kurczaka bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo łatwy, szybki, prosty w wykonaniu pasztet z wątróbek kurczaka, jest lekki, dobrze się smaruje i do pieczywa jest doskonały.......SMACZNEGO!!

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • wątróbka kurczaka 1,5 kg,
    cebula 1 sztuka duża+1 łyżeczka cukru,
    ząbki czosnku 5 sztuk,
    olej rzepakowy 1/2 szklanki

    moździerz: kolendra, pieprz syczuański ziarnisty po 1 łyżeczce,
    liść laurowy 1 sztuka,
    ziele angielskie 3 sztuki

    sól 1 łyżka,
    pieprz mielony 1 łyżeczka,
    syrop wiśniowy 2 łyżki,
    żelatyna 5 łyżeczek+woda 1 szklanka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet drobiowy

Pasztet z wątróbek kurczaka bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasztet z wątróbek kurczaka 1. Wątróbki oczyścić z błonek, żyłek, opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym.

    W garnku na oleju zeszklić na złocisto pokrojoną cebulę posypaną cukrem, ząbki czosnku, wsypać obsypaną mąką wątróbkę, wymieszać z cebulą, wsypać do wątróbki, dodać sól, pieprz mielony i dusić z 15 minut na średnim ogniu pod przykryciem.
  • Pasztet z wątróbek kurczaka 2. W moździerzu utłuc nie za drobno ziarna pieprzu syczuańskiego, kolendry, ziela angielskiego, liścia laurowego.
  • Pasztet z wątróbek kurczaka 3. Do wątróbki wlać syrop wiśniowy, wymieszać wszystko.
  • Pasztet z wątróbek kurczaka 4. Do wątróbki wlać rozpuszczoną w gorącej wodzie przegotowanej żelatynę , wymieszać i zdjąć z ognia garnek.
  • Pasztet z wątróbek kurczaka 5. Pałką blendera zmiksować wątróbkę.
  • pasztet 6. Keksówka silikonowa 20 cm i miska mała, wątróbkę wylać do keksówki i miski, schować do lodówki najlepiej na całą noc
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować