Pasztet z łopatki, wątróbek i boczku

4.48 (193 ocen)

  • 60 min

Lubie drobiowe pasztety a dzis troche zaszalałam i zamiast tradycyjnego drobiowego , na moim stole zagościł wieprzowo -drobiowy - z boczkiem, wątróbka i łopatką-pycha!!!

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:

    1 kg wątróbek drobiowych
    1 kg boczku boczku surowego
    40 dkg łopatki
    3 cebule
    4 jajka
    2 czerstwe bułki

    - przyprawy-sól , pieperz, przyprawa do pieczeni, weget a , majeranek
Wystaw ocenę:

4.48 (193 ocen)

Zobacz również:

Pasztet Pasztet drobiowy

Pasztet z łopatki, wątróbek i boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z łopatki i boczek nalezy pociąć na kawałki i usmażyć na patelni.

    Składniki te nastepnie nalezy przemielić przez maszynkę do mięsa drukrotnie a najlepiej trzykrotnie.

    Do powstałej masy nalezy dodac jaja, namoczone w wodzie i odcisnięte z nadmiaru wodą bułki. Wszystko dokładnie wymieszac i doprawić świeżo zmielonym pieprzem, solą i majerankiem.

    Mase włozyć do wysmarowanej formy i piec w piekarniku ok. 45 min. w 180-200 s C.

Porady

SKŁADNIKI PODANE NA DUZA TRADYCYJNĄ BLACHĘ .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować