Pasztet z makreli

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny pasztet rybny.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg filetów z makreli (bez ości i skóry)
    110 g dyni
    1 średnia cebula
    3 ząbki czosnku
    pół pęczka koperku
    2 jajka
    1 szkl kaszy manny
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka pieprzu białego
    3 łyżki ziaren słonecznika
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Pasztet

Pasztet z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy z łusek, cebulę kroimy na mniejsze kawałki. Dynię ścieramy na tarce o dużych oczkach. Koperek myjemy i odrywamy od gałązek. Mięso makreli przepuszczamy 2 razy przez maszynkę do mielenia razem z cebulą, czosnkiem i koperkiem. Do zmielonej ryby dodajemy startą dynię, jajka, mannę oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy masę na pasztet i przekładamy do dużej keksówki. Posypujemy ziarnami słonecznika. Pasztet rybny wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godz 30 min w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

4.36 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pasztet z grzybów leśnych

To może cię zainteresować