Pasztet z dzika podany z konfiturą z żurawiny

4.5 (193 ocen)

Wspaniała przystawka która zaskoczy każdego.

Składniki:

  • 1kg mięsa gulaszowego z dzika
    0,5 wątroby z dzika
    0,5kg kg podgardla z dzika
    0,5 kg fileta z piersi kurczaka
    4 mniejsze marchewki
    2 selery
    suszone grzyby(podgrzybki)
    liście laurowe i ziele angielski do gotowania
    1g jałowca
    0,5g gałki muszkatołowej
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    4 jaja
    4 łyżki bułki tartej
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Konfitury Pasztet

Pasztet z dzika podany z konfiturą z żurawiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć pokroić w grube kawałki i obsmażyć na gorącym tłuszczu. Tak samo zrobić z warzywami tylko na innej patelni.
    Wszystkie składniki z patelni włożyć do garnka podlać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie, suszone grzyby i pieprz do smaku. Wszystko gotować do miękkości na małym ogniu do momentu aż mięso zacznie się rozpadać.
    Wystudzić i zemleć,następnie rozdrobnić blenderem. Do masy dodać jaja i bułkę tartą,startą gałkę muszkatołową,jałowiec, pieprz i sól.
    Jeżeli masa jest zbyt sucha należy dolać wywaru w którym było gotowane mięso i warzywa.
    Masę przełożyć do foremek. Na wierzch położyć plastry boczku z dzika. Piec w piekarniku przez ok.1 godzinę w temperaturze 180 C.
    .Pasztet po upieczeniu odstawić do wystudzenia.
    Pasztet można podać z konfiturą z żurawiny.

    SmaczneGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dziczyzna Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować