Pasztet domowy Babci Helenki

  • wyświetlono: 7504 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Smaczny pasztet domowej roboty, który łatwo się przechowuje w dłuższym okresie czasu.

Peypey
  • 30min

Składniki

1 kg chudego podgardla
1 kg surowego boczku
20 dag wątroby wieprzowej
3 średnie cebule
gałka muszkatołowa
majeranek
pieprz i sól

Sposób przygotowania przepisu:

Pasztet domowy Babci Helenki

  • Pasztet w słoiku1. Całe mięso zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Wyciągamy i studzimy. Następnie mielimy na drobnym sitku i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką i majerankiem. W kąpieli wodnej gotujemy masę przez 2 godziny co jakiś czas mieszając.
    Gotowy pasztet możemy przełożyć do słoików, które zagotowujemy w kąpieli wodnej przez ok 30 minut. Tak gotowe weki mogą stać w lodówce nawet 6 miesięcy.

Porady

Im chudsze podgardle i boczek kupimy tym chudszy będzie pasztet.
Pasztet Świetnie smakuje z kiszonym ogórkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

szkola_babcikanapkiPasztetdomowysmaczny

Komentarze

Podobne przepisy

pasztet domowy

Dodane przez: karolinajedynak24

PASZTET DOMOWY

Od kąt piekę swój pasztet w domu...

Pasztet Babci Józi

Dodane przez: madalenadelamur

Pasztet Babci Józi

Pasztet,który zdobył miano jednego...

image-1ijeo0o

Dodane przez: Nemi-Habibi

Pasztet domowy

Tym razem proponuję Wam domowy,...

pasztet

Dodane przez: goshia

Pasztet domowy

Pyszny i zdrowy pasztet domowy...

Pasztek domowy z królika

Dodane przez: Marcelina

Pasztet domowy z królika

Takiego domowego pasztetu nie może...

Domowy pasztet wieprzowy

Dodane przez: anemon

Domowy pasztet wieprzowy

Pieczonego domowego pasztetu nie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE