Paszteciki rosołowe z pieczonym burakiem

5 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Nie lubię, gdy w mojej kuchni coś się marnuje, dlatego z mięsa oraz warzyw, na których gotowałam rosół przygotowałam paszteciki . Bardzo dobrze smakują zarówno na gorąco, jak i na zimno.

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 duży płat ciasta francuskiego
    400 gram mięsa z rosołu (kurczak, indyk, wołowina) - waga po obraniu z kości
    1 cebula z rosołu
    1 marchewka z rosołu
    1 pietruszka z rosołu
    1 burak
    50 gram parmezanu
    1 jajko
    1 czubata łyżeczka chrzanu
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Paszteciki

Paszteciki rosołowe z pieczonym burakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraka myjemy, osuszamy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.

    Mięso, warzywa z rosołu oraz upieczonego buraka mielimy w maszynce lub w rozdrabniaczu. Dodajemy parmezan starty na tarce oraz chrzan. Mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą.

    Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w poprzek na 3 równe części. Na każdą nakładamy wałek farszu, zawijamy w rulon. Kroimy każdy z nich na 6 pasztecików. Smarujemy wierzch ciasta rozbełtanym jajkiem. Pieczemy przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Mięso gotowane Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować