Paszteciki po meksykańsku w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zmielone wieprzowe mięso z dodatkiem soli, pieprzu i wyciśniętego czosnku smażymy na patelni aż do zrumienienia, następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, fasolę, kukurydzę, groszek a wszystko posypujemy łyżeczką mielonej papryczki chili. Czas ok. 10 min.
Po przygotowaniu mięsa, odczekujemy parę minut aż trochę wystygnie.
W między czasie rozgrzewamy piekarnik do temperatury 230 stopni.
W następnej kolejności dzielimy ciasto francuskie na kwadraciki. Dodajemy mięsny farsz i zawijamy wedle uznania ( sposobów jest mnóstwo), na przykład na kokardkę.
Pieczemy w temp. 230 stopni , przez 20 min.
Po wyciągnięciu posypujemy parmezanem, który wspaniale się roztopi i przyozdobi nasze meksykańskie paszteciki.
Rada: wspaniale towarzyszy temu daniu czerwone wino.
Smacznego!
Porady
Rada: wspaniale towarzyszy temu daniu czerwone wino.
Komentarze