Paszteciki po meksykańsku w cieście francuskim

4.49 (146 ocen)

Zachwyci podniebienie nawet najbardziej wymagającego smakosza oryginalnych dań

Składniki:

  • Mięso wieprzowe 0,5 kg, 1 puszka: czerwonej fasoli, kukurydzy, groszku, 4 ząbki czosnku, 1 łyżeczka mielonej papryki chili, 1 koncentrat pomidorowy, 2 łyżki sypkiego parmezanu, 1 ciasto francuskie, sól, pieprz, olej.
Wystaw ocenę:

4.49 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Paszteciki po meksykańsku w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Meksykańskie paszteciki wspaniale smakują z czerwonym winem 1. Zmielone wieprzowe mięso z dodatkiem soli, pieprzu i wyciśniętego czosnku smażymy na patelni aż do zrumienienia, następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, fasolę, kukurydzę, groszek a wszystko posypujemy łyżeczką mielonej papryczki chili. Czas ok. 10 min.
    Po przygotowaniu mięsa, odczekujemy parę minut aż trochę wystygnie.
    W między czasie rozgrzewamy piekarnik do temperatury 230 stopni.
    W następnej kolejności dzielimy ciasto francuskie na kwadraciki. Dodajemy mięsny farsz i zawijamy wedle uznania ( sposobów jest mnóstwo), na przykład na kokardkę.
    Pieczemy w temp. 230 stopni , przez 20 min.
    Po wyciągnięciu posypujemy parmezanem, który wspaniale się roztopi i przyozdobi nasze meksykańskie paszteciki.
    Rada: wspaniale towarzyszy temu daniu czerwone wino.
    Smacznego!

Porady

Rada: wspaniale towarzyszy temu daniu czerwone wino.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować