Paszteciki do barszczu

5 (145 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis na te pyszne paszteciki dostałam od babci. Zawsze się udają.

Składniki:

  • Farsz: 1 kg karkówki bez kości
    ● 3 cebule
    ● sól
    ● pieprz
    ● czerstwa bułka
    Ciasto: 1 kg mąki
    ● 10 dag drożdży
    ● szkl. mleka
    ● 5 jajek
    ● kostka margaryny
    ● 2 łyżki cukru
    ● sól
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Paszteciki

Paszteciki do barszczu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kawałki,
    smażymy z pokrojoną cebulą.
    Podlewamy wodą i dusimy
    do miękkości. Studzimy.
    Mielimy z namoczoną i odciśniętą
    bułką, doprawiamy.
  • 2. Drożdże z cukrem mieszamy
    z letnim mlekiem. Do mąki
    wbijamy 4 jajka, wlewamy
    drożdże, mieszamy. Dodajemy
    roztopioną i ostudzoną
    margarynę i sól, wyrabiamy
    ciasto. Przykrywamy i odstawiamy
    na 30 minut.
  • 3. Z ciasta rozwałkowujemy
    paski, wzdłuż nakładamy
    farsz i zwijamy wałek. Kroimy
    w prostokąty i smarujemy rozkłóconym
    jajkiem. Pieczemy
    ok. 30 minut w 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować