Pasta z wątróbki drobiowej

4.5 (147 ocen)

  • 1 godz. 10 min

To świetny pomysł an wykorzystanie smażonej wątróbki. U nas rzadko sie zdarza, żeby wątróbka z obiadu została, więc na pastę muszę od razu odkładać :) Jestem zwolenniczką wszelkiego rodzaju smarowideł na kanapki, zwłaszcza, kiedy są robione w domu.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 20 dag wątróbki drobiowej
    1 1/2 łyżeczki masła
    1/2 łyżeczki cynamonu
    1/2 łyżeczki imbiru
    sól
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z wątróbki drobiowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątrbkę oczyszczamy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju, po czym zmniejszamy ogień i smażymy ok 5minut często mieszając. Po usmażeniu dodajemy do wątróbki przyprawy i blendujemy na gładki krem. Schładzamy ok godziny i wyjmujemy 15 minut przed podaniem. Przechowujemy w lodówce szczelnie przykrytą żeby powierchnia się nie zeschła
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.48 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kotlety

4.48 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kotlety z wątróbki drobiowej

Gosia Kowalczyk Wątróbka na inny sposób 40 min

To może cię zainteresować