Naleśniki amarantusowe - zdrowie na talerzu

4.5 (177 ocen)

  • 20 min

O dobrodziejstwach amarantusa chyba nikogo nie trzeba przekonywać. Amarantus - inaczej szkarłat - to jedna z najstarszych roślin uprawianych na świecie, bogata w składniki odżywcze. W wersji naleśnikowej gości u nas na stole.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
    1/2 szklanki mąki z amarantusa (Młyny Wodne)
    szklanka mleka
    szczypta soli
    szczypta cukru
    łyżeczka oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki amarantusowe - zdrowie na talerzu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki miksujemy na gładka masę. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni ( przed pierwszym naleśnikiem delikatnie natłuszczam patelnię pędzelkiem). Naleśniki smażymy z obydwu stron.

    Moja propozycja podania - z serem białym podsmażone na masełku :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować