Pasta z makreli i sera feta

3.71 (7 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pasta kanapkowa z makreli, ale z nietypowym dodatkiem - serem feta. Prosta, pyszna idealna na śniadanie!

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Makrela w pomidorach - 1 puszka (ok 170g)
    Ser feta - 70g
    Ogórek konserwowy - 2szt
    Papryka konserwowa - 2 plastry
    Oliwki czarne - 20szt
    Pieprz i papryka ostra mielona do smaku
Wystaw ocenę:

3.71 (7 ocen)

Zobacz również:

Pasta z makreli

Pasta z makreli i sera feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę razem z sosem i serem feta ugniatamy widelcem. Ogórki, paprykę i oliwki kroimy drobno, mieszamy z rybą. Całość doprawiamy pieprzem i ostrą papryką.
    Pastę polecam przygotować wieczorem, bo po przegryzieniu jest zdecydowanie lepsza.

Porady

Pastę można urozmaicić innymi dodatkami - cebulą, ogórkiem kiszonym czy kaparami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela Feta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować