Pasta z sera feta

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przy piątku na kanapki polecam
Pastę z sera feta.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Opakowanie sera feta (270g)
    Kilka łyżek jogurtu naturalnego lub greckiego
    (2 łyżki naturalnego)
    Pietruszka zielona według uznania
    Czosnek według uznania (1ząbek)
    Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty Ser

Pasta z sera feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z opakowania wyjmujemy ser i wkładamy go do miski.
    Czosnek obieramy i drobno siekamy lub przecisnąć przez praskę.
    Pietruszkę siekamy i również dodajemy do miski z serem. Teraz czas na jogurt.
    Jogurtu dodajemy tyle aby powstała fajna masa idealna do smarowania nie za gęsta nie za rzadka. Doprawiamy pieprzem i gotowe. SMACZNEGO

Porady

Jeśli chodzi o dodanie jogurtu to zależy od ilości sera . Ponieważ opakowania są różne 200-250-270g. Ja w nawiasach podałam ile czego u mnie było. Tak przygotowana pasta nie tylko świetnie nadaje się na kanapki ale również jako farsz.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować