Pasta z kaszy jaglanej z młodym jęczmieniem i zielonymi warzywami

0 (0 ocen)

Porcja 100 g to 100 kcal.,zapraszam

Składniki:

  • 50 g kaszy jaglanej- waga suchej kaszy
    150 ml wody
    30 g mrożonego szpinaku
    60 g groszku zielonego mrożonego
    80 g fasolki zielonej mrożonej
    1/2 cebuli
    1 łyżeczka oleju kokosowego
    2 łyżeczki sproszkowanego młodego jęczmienia
    10 g siemienia lnianego
    ½ łyżeczki pieprzu cayenne
    Sól do smaku
    4-5 łyżek mleka 2%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty

Pasta z kaszy jaglanej z młodym jęczmieniem i zielonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0qrdpkb 1. Kaszę uprażyć w garnku , około 2-3 minuty. Następnie przełożyć na sito i przelać wrzątkiem. Ponownie przełożyć do garnka, zalać wodą i doprawić solą. Zagotować. Zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką i gotować do wchłonięcia płynów i miękkości. Zdjąć z ognia, przełożyć na sito i ostudzić.
    W między czasie cebulę pokroić w małą kostkę. Zeszklić ją na patelni na oleju kokosowym. Dodać wszystkie mrożone warzywa ( bez rozmrażania) i na patelni doprowadzić do rozmrożenia. Gdy to nastąpi, dusić całość do momentu wyparowania płynów i do miękkości warzyw. Doprawić pieprzem cayenne. Zdjąć z ognia i ostudzić.
  • image-020s765 2. Do blendera przełożyć zimną kaszę, dodać jęczmień i zblendować. Dodać warzywa i ponownie zmiksować. Jeśli masa jest mało kremowa dodać mleko i po raz ostatni krótko zmiksować. Dodać siemię lniane i wymieszać łyżką. W razie potrzeby dosmaczyć solą. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Siemię lniane Ziarna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować