Pasta z jajek i tuńczyka

  • wyświetlono: 1684 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Pasta, którą można przygotować zarówno na śniadanie jak i na kolację.

Składniki

- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym;
- 3 jajka gotowane na twardo;
- 2 łyżki jogurtu naturalnego;
- 2 łyżki oleju lnianego;
- szczypiorek;
- kawałek czerwonej cebuli;
- sól;
- pieprz.

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta z jajek i tuńczyka

  • 1. Tuńczyka dobrze osącz z zalewy, wrzuć do miseczki i rozdrobnij go widelcem. Obrane jajka i cebulę pokrój w kosteczkę i połącz z tuńczykiem. Dodaj posiekany szczypiorek, jogurt, olej, a także pieprz i sól. Całość wymieszaj.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzuszkola_babcimama_mnie_nauczylatuńczykpastasmarowidłoolej lniany

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta z makreli i jajek

Dodane przez: Futka

Pasta z makreli i jajek

Propozycja na smaczną i bardzo...

Pasta z awokado, jajek, tuńczyka i suszonych pomidorów.

Dodane przez: edyta337

Pasta z awokado, tuńczyka, jajek i suszonych...

Zdrowa i szybka pasta z awokado,...

Pasta z szynki i jajek

Dodane przez: AnetaJ

Pasta z szynki i jajek

Bardzo szybka do przygotowania,...

Pasta kanapkowa z tuńczykiem

Dodane przez: Malgoska w kuchni

Pasta kanapkowa z tuńczykiem, jajkiem i kukurydzą

Smaczne, zdrowe ,podzielne. Każdy...

Pasta z jajek i awokado

Dodane przez: AnkaFiranka

Pasta z jajek i awokado

Pyszna pasta będzie smakowitym...

Pasta kanapkowa z makreli i jajek

Dodane przez: Cukiereczek

Pasta kanapkowa z makreli i jajek

Ryby są bardzo zdrowe i powinniśmy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE