Pasta z tuńczyka i jajek

  • wyświetlono: 1636 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Idealna do kanapek.

smakowisko
Publikacja: Archiwalne przepisy
  • 15min

Składniki

1 puszka tuńczyka w oleju roślinnym np. Calvo
3 niewielkie kiszone ogórki
2 jajka na twardo
2 łyżeczki kaparów
2 gałązki szczypiorku
1 łyżka pikantnego ketchupy
1 łyżka majonezu
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta z tuńczyka i jajek

  • 1. Do miski wrzucić tuńczyka ( razem z olejem), pokrojone w drobną kostkę ogórki i jajka oraz kapary. Całość zmiksować na gładką masę. Do masy dodać drobno posiekany szczypiorek, ketchup, majonez oraz pieprz. Dokładnie wymieszać. Pastę najlepiej podawać ze świeżo upieczonym chlebkiem lub bagietką.
PPWS_09-2014

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilJajkatuńczyk

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta z makreli i jajek

Dodane przez: Futka

Pasta z makreli i jajek

Propozycja na smaczną i bardzo...

Pasta z awokado, jajek, tuńczyka i suszonych pomidorów.

Dodane przez: edyta337

Pasta z awokado, tuńczyka, jajek i suszonych...

Zdrowa i szybka pasta z awokado,...

Pasta z szynki i jajek

Dodane przez: AnetaJ

Pasta z szynki i jajek

Bardzo szybka do przygotowania,...

Pasta kanapkowa z tuńczykiem

Dodane przez: Malgoska w kuchni

Pasta kanapkowa z tuńczykiem, jajkiem i kukurydzą

Smaczne, zdrowe ,podzielne. Każdy...

Pasta z jajek i awokado

Dodane przez: AnkaFiranka

Pasta z jajek i awokado

Pyszna pasta będzie smakowitym...

Pasta kanapkowa z makreli i jajek

Dodane przez: Cukiereczek

Pasta kanapkowa z makreli i jajek

Ryby są bardzo zdrowe i powinniśmy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE