Zupa grochowo-marchewkowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybko i smacznie, mimo że z torebki :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 Knorr "Zupa grochowa"
    3 średnie marchewki
    1 l bulionu lub kostka rosołowa (np. wołowa)
    1 cebula

Zupa grochowo-marchewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do 1 litr wody wrzucić kostkę rosołową i marchewkę pokrojoną w talarki lub kostkę. Zagotować.
    Ew. można podgrzać do bąbelków gotowy bulion zrobiony zdrowo na mięsku.
  • 2. Cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć. Lekko tuż przed złocistym brązem zdjąć z ognia.
  • 3. Do bulionu wsypać torebkę Knorra, wymieszać i poczekać, aż zacnie bulgotać.
  • 4. Dodać Cebulkę i gotować jeszcze 10 min. I zupa gotowa :)

Porady

Jeśli ktoś woli bardziej kremowe zupy, po ostatnim kroku można użyć blendera :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy