Pasta z awokado

4.5 (191 ocen)

Bardzo zdrowa i szybka pasta do bagietki...

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
    1/2 niedużej papryki czerwonej
    2-4 ząbki czosnku
    sok z całej cytryny
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wydrążyć miąższ z awokado i następnie dokładnie go rozdrobnić w miseczce widelcem.
    Paprykę pokroić w drobną kosteczkę i dodać do awokado.
    Następnie wyciskamy sok z cytryny i dodajemy go do pasty, czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z pozostałymi składnikami,
    Doprawiamy pieprzem i bardzo delikatnie solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować