pasta serowa z tuńczykiem

4.5 (166 ocen)

pyszny dodatek do kanapek!

Składniki:

  • 40 dkg sera białego
    tuńczyk w sosie własnym 200 g
    tuńczyk w pomidorach 200 g
    2 łyżki keczupu
    cebula
    sól
    pieprz
    ostra papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty

Pasta serowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser mielimy dwa razy w maszynce do mięsa (najlepiej kupić już zmielony) przekładamy do miski , cebulę kroimy w drobną kostkę i dorzucamy do sera. Tuńczyka w sosie własnym odciskamy z nadmiaru wody i rozdrabniamy palcami do miski . Tuńczyka w pomidorach dodajemy do sera razem z sosem . Do masy dodajemy później 2 łyżki keczupu , mieszamy i przyprawiamy solą pieprzem i papryką do smaku. Przechowujemy w lodówce .Podajemy na świeżej bagietce z dowolnymi warzywami..
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować