Pasta jajeczna z tuńczykiem

  • wyświetlono: 20096 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Idealna pasta do kanapek do szkoły lub na przekąskę z krakersami.

joanna30

Składniki



puszka tuńczyka w oleju
5 jajek
łyżka majonezu
sól
pieprz
3 łyżki siekanego szczypiorku

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta jajeczna z tuńczykiem

  • 1. Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.Tuńczyka osączyć z zalewy, przełożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem. Do ryby dodać starte jajka, majonez i posiekany szczypiorek. Pastę doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Całość wymieszać i odstawić do schłodzenia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzupastaprzystawkikanapkiśniadaniesmarowidło

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

Dodane przez: JulkaTomeczek

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

Doskonała pasta na kanapki

Pasta jajeczna z groszkiem

Dodane przez: Reniutka

Pasta jajeczna z groszkiem

Pasta jajeczna z groszkiem, to...

Pasta jajeczna z rzeżuchą

Dodane przez: AnetaJ

Pasta jajeczna z rzeżuchą

Bardzo smaczna pasta na śniadanie,...

pasta z tuńczyka

Dodane przez: kasiunia860

Pasta z tuńczyka

Pasta rybna w troszkę innym wydaniu...

Pasta jajeczna z awokado

Dodane przez: ewaeu

Pasta jajeczna z awokado

Doskonała pasta na kanapkę. Smaczna...

pasta z tuńczyka

Dodane przez: gogusia

Pasta z tuńczyka

Pasta z tuńczyka z domową bagietką...

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.