Pasta jajeczna z tuńczykiem

4.48 (149 ocen)

Idealna pasta do kanapek do szkoły lub na przekąskę z krakersami.

Składniki:

  • puszka tuńczyka w oleju
    5 jajek
    łyżka majonezu
    sól
    pieprz
    3 łyżki siekanego szczypiorku
Wystaw ocenę:

4.48 (149 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Kanapki Pasty

Pasta jajeczna z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.Tuńczyka osączyć z zalewy, przełożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem. Do ryby dodać starte jajka, majonez i posiekany szczypiorek. Pastę doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Całość wymieszać i odstawić do schłodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

Jeśli posmakował Wam ten przepis, zobaczcie też inne przepisy na dania z jajek. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować