Pasta jajeczna z tuńczykiem

  • wyświetlono: 23393 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Idealna pasta do kanapek do szkoły lub na przekąskę z krakersami.

IMG_3480

Składniki

puszka tuńczyka w oleju
5 jajek
łyżka majonezu
sól
pieprz
3 łyżki siekanego szczypiorku

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta jajeczna z tuńczykiem

  • 1. Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.Tuńczyka osączyć z zalewy, przełożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem. Do ryby dodać starte jajka, majonez i posiekany szczypiorek. Pastę doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Całość wymieszać i odstawić do schłodzenia.

Jeśli posmakował Wam ten przepis, zobaczcie też inne przepisy na dania z jajek. 

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzupastaprzystawkikanapkiśniadaniesmarowidło

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta jajeczna z porem

Dodane przez: joanna30

Pasta jajeczna z porem

Bardzo łatwa i szybka do przygotowania...

Pasta jajeczna z korniszonem

Dodane przez: JustKuchcik

Pasta jajeczna z korniszonem

Popularna pasta jajeczna z dodatkiem...

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

Dodane przez: JulkaTomeczek

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

Doskonała pasta na kanapki

Pasta jajeczna z kukurydzą

Dodane przez: AnetaJ

Pasta jajeczna z kukurydzą

Pasta jajeczna to pyszny dodatek...

Pasta jajeczna z cebulą

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Pasta jajeczna z cebulą

W moim domu przygotowuje się ją...

Pasta jajeczna z brokułami

Dodane przez: Klaudia0318

Pasta jajeczna z brokułami

Pyszne połączenie jajek z chrupiącym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE