Pikantna pasta serowa

0 (0 ocen)

Bardzo smaczna pasta serowa z dodatkiem kminku o lekko pikantnym smaku. Często robię tą pastę na śniadania.

Składniki:

  • 250 gram półtłustego sera białego

    100 gram sera rokpol

    2 jajka ugotowane na twardo

    0,5 szklanki śmietany 18%

    1 łyżka masła

    0,5 łyżeczki musztardy

    ¼ łyżeczki papryki ostrej

    1 łyżeczka kminku

    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pikantna pasta serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przekładamy ser biały,ser rokpol,jajka ,śmietanę,masło i miksujemy za pomocą blendera na gładką masę.Pastę doprawiamy do smaku papryką,solą i musztardą.Kminek przelewamy gorącą wodą i dodajemy do pasty.Dokładnie wszystko mieszamy.

Porady

Pastę podajemy ze świeżym pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować