Pasta jajeczna ze szpinakiem

4.5 (152 ocen)

Zasmakuje każdemu wielbicielowi szpinaku i sprawi, że kanapki nie będą nudne.

Składniki:


  • 1 pęczek świeżego szpinaku (poza sezonem 400g mrożonego)
    1 duża cebula
    3 ząbki czosnku
    5 jajek L
    4 łyżki majonezu
    2 łyżki oleju
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty

Pasta jajeczna ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę, ze szpinaku odcinamy twarde łodygi, liście siekamy.
  • 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę. Kiedy się zeszkli dodajemy szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek i dusimy do wyparowania wody. Studzimy.
  • 3. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy.
  • 4. Do misy blendera przekładamy jajka, szpinak z cebulą, majonez. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawiamy do smaku, chłodzimy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować