Pasta jajeczna

  • wyświetlono: 809 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 1

Taką pastę jadłem w przedszkolu

lporosilo
  • 20min

Składniki

4 jajka, 2 łyżki majonezu, sól, szczypiorek, 1 pomidor, świeża bazylia

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta jajeczna

  • 1. Ugotować jajka na twardo (przez 8 min. od zagotowania wody).
  • 2. Ostudzić i obrać jajka.
  • 3. Rozdrobnić w misce widelcem lub blenderem.
  • 4. Dodać 2 łyżki majonezu i szczypiorek, a następnie wymieszać.
  • 5. Wziąć ulubione pieczywo i nałożyć na nie pastę.
    Smacznego.

Porady

Gotowanie jajek często kończy się pęknięciem skorupki. Aby tego uniknąć, zacznij gotować jajka w zimnej wodzie lub zrób dziurkę w jajku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzupasta

Komentarze

Podobne przepisy

pasta jajeczna

Dodane przez: rena123

Pasta jajeczna

Prosta i pyszna pasta z jajek i...

image-0m9ygqc

Dodane przez: jmjustys24

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna na kanapki

Pasta jajeczna

Dodane przez: bogusia82

Pasta jajeczna

Szybka i smaczna pasta jajeczna.Idealnie...

pasta jajeczna

Dodane przez: LucyG

Pasta jajeczna

Szybka i smaczna pasta do kanapek...

pasta jejeczna

Dodane przez: wiola

Pasta jajeczna

Najprostsza z możliwych past jajecznych...

Pasta jajeczna

Dodane przez: JustKuchcik

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna z dodatkiem twarogu,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE