Pasiasta galaretka

4.5 (148 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Propozycja galaretki na przyjęcia. Możemy podać ją w kieliszku, foremce, albo zrobić w pudełku po lodach i pokroić potem na kawałki.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - galaretka pomarańczowa: 1 opakowanie
    - galaretka wiśniowa: 1 opakowanie
    - serek waniliowy homogenizowany: 1 opakowanie
    - Żelatyna: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Pasiasta galaretka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dwóch miseczkach rozpuszczamy galaretki zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    Żelatynę zalewamy odrobiną wody i czekamy, aż napęcznieje. Lekko rozpuszczamy na ogniu, ale tak aby była płynna. Studzimy.
    Gdy galaretka ostygnie, zaczyna się zabawa.
    Serek waniliowy mieszamy z żelatyną.
    Robimy miejsce w lodówce i do kieliszków/foremek wlewamy po kolei- warstwa galaretki pomarańczowej - wstawiamy do lodówki, aż stężeje, warstwa masy serkowej i do lodówki, warstwa galaretki wiśniowej i tak, aż do wyczerpania składników albo wypełnienia kieliszka. Pamiętajcie że każda warstwa musi być zastygnięta nim nałożycie kolejną, inaczej się zmieszają.

    Fantastycznie będzie wyglądać deser, gdy użyjemy kilku kontrastowych kolorów galaretek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować