PARPADELLE Z DYNIĄ I PARMEZANEM W SOSIE MAŚLANYM

0 (0 ocen)

  • 35 min

Tym razem mam dla Was przepis na przepyszne Parpadelle ( makaron wstążki - ja robię ręcznie :) ) z fantastyczną dynią w maślanym sosie z dodatkiem parmezanu i świeżej pietruszki.Danie idealne na obiad albo randkę!

  • 35 min

Składniki:


  • SKŁADNIKI:

    ( dla 2 osób )

    * makaron parpadelle - - ok. 200 g

    * dynia - 200 g

    * śmietana słodka 18% - ok. 200 ml

    * duża cebula - 1 szt

    * masło - 150 g

    * parmezan - 4 łyżki

    * sól, pieprz, gałka muszkatołowa

    * świeża natka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Parpadelle z dynią i parmezanem w sosie maślanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Na patelni roztapiamy masło, dodajemy posiekaną cebulę, solimy i pod przykryciem dusimy ok. 8 minut na wolnym ogniu.

    Dodajemy pokrojoną w kostkę dynię, doprawiamy gałką muszkatołową, przykrywamy i na wolnym ogniu dusimy do miękkości ( ok. 15 minut ).

    Dolewamy śmietankę, dodajemy połowę parmezanu, posiekaną natkę, sól i pieprz - mieszamy.

    Podajemy z ugotowanym al dente makaronem , resztą parmezanu i świeżą natką.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Makaron Masło Parmezan

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować