Parówki w jajku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Proste i łatwe do zrobienia parówki w jajku sadzonym, a tak podane skuszą każdego niejadka.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • parówki cienkie 3 szt,
    jajka 5 szt,
    sól, pieprz do smaku,
    przyprawa uniwersalna szczypta,
    masło klarowne 2 łyżki,
    cebulka zielona 1/2 pęczka,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Śniadanie

Parówki w jajku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Parówki w jajku 1. Parówki cienkie obrać ze skóry, następnie ponacinać nie całkiem do końca.
    Rozgrzać patelnie z tłuszczem i włożyć ponacinane parówki lekko je podsmażając z jednej i drugiej strony.
    Zdjąć patelnie z gazu, wystudzić razem z parówkami.
    Następnie ułożyć na patelni z parówek kwiatek i ponownie włożyć na lekki ogień, uważając aby nie rozbić kwiatka parówkowego.
    W większym kubku rozbełtać jajka doprawić je solą, pieprzem oraz przyprawą uniwersalną do smaku.
    Delikatnie wlewać rozbełtane jajka do kwiatka z parówek.
    Pustą powierzchnie patelni również wypełnić rozbełtanym jajkiem.
    Całość posypać poszatkowaną cebulką zieloną.
    Smażyć do ścięcia jajek.

    Podawać zaraz po usmażeniu do pieczywa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jajka Masło klarowane Przyprawy Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować