Fasolka szparagowa zasmażana w jajku

  • wyświetlono: 162 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

fasolka szparagowa i jajko- najlepsza przekąska!-polecam

bozena
  • 2 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

2 wiejske jajka
garść młodej fasolki szparagowej
masło klarowne do smażenia lub inny delikatny tłuszcz
sól
pieprz
posiekana świeża natka

Sposób przygotowania przepisu:

Fasolka szparagowa zasmażana w jajku

  • 1. Fasolkę szparagową obłukać , odciąć końcówki i obgotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić.
    Jajka delikatnie wbić do miseczki, nie rozbebływać , przyprawić .
    Na patelni rozgrzać odrobinę masła , delikatnie wlać jaja, tak żeby sie nie rozpłynęły po patelni , na jajkach poukładać obgotowana fasolkę szparagową lekko ja wtapiająć w jajka , wierzch posypać świeża posiekaną natką , przykryc pokrywka i chwilę całość podsmazyć..
    Podawać na ciepło , smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latojajkośniadaniefasolka szparagowaprzekąskaobiadletni obiadzdrowe śniadaniefasolka z jajkiem

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Materror

Chleb w jajku

Smaczny szybki do zrobienia

fasolka

Dodane przez: Kasja1986

Fasolka szparagowa z parówkami i serem pecorino...

Propozycja na szybkie śniadanie...

Tosty w jajku z kremem czekoladowym i owocami

Dodane przez: Iwona2014

Tosty w jajku z kremem czekoladowym i owocami

Jest to danie proste do szybkiego...

Grzanki

Dodane przez: Di bloguje

Grzanki w jajku z olejem i nasionami konopi

Ta zdrowa i niezbyt skomplikowana...

Fasolka wigilijna

Dodane przez: JOANNA 55a

Fasolka wigilijna

Zdrowa przekąska na dni postne.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE