Fasolka szparagowa zasmażana w jajku

  • wyświetlono: 194 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

fasolka szparagowa i jajko- najlepsza przekąska!-polecam

118676133_306263087332359_5260937475200504750_n
  • 2 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

2 wiejske jajka
garść młodej fasolki szparagowej
masło klarowne do smażenia lub inny delikatny tłuszcz
sól
pieprz
posiekana świeża natka

Sposób przygotowania przepisu:

Fasolka szparagowa zasmażana w jajku

  • 1. Fasolkę szparagową obłukać , odciąć końcówki i obgotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić.
    Jajka delikatnie wbić do miseczki, nie rozbebływać , przyprawić .
    Na patelni rozgrzać odrobinę masła , delikatnie wlać jaja, tak żeby sie nie rozpłynęły po patelni , na jajkach poukładać obgotowana fasolkę szparagową lekko ja wtapiająć w jajka , wierzch posypać świeża posiekaną natką , przykryc pokrywka i chwilę całość podsmazyć..
    Podawać na ciepło , smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latojajkośniadaniefasolka szparagowaprzekąskaobiadletni obiadzdrowe śniadaniefasolka z jajkiem

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Materror

Chleb w jajku

Smaczny szybki do zrobienia

Fasolka szparagowa z jajkiem sadzonym

Dodane przez: JOANNA 55a

Fasolka szparagowa z jajkiem sadzonym

Gdy podamy do fasolki ziemniaki...

Chleb w jajku (grzanki)

Dodane przez: Konto nieaktywne

Chleb w jajku (grzanki)

Ciekawa przekąska którą zawsze...

fasolka

Dodane przez: Kasja1986

Fasolka szparagowa z parówkami i serem pecorino...

Propozycja na szybkie śniadanie...

Fasolka szparagowa z masłem i płatkami owsianymi

Dodane przez: Di bloguje

Fasolka szparagowa z masłem i płatkami owsianymi

To moja wersja klasyki, w której...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE