Parówki inaczej

  • wyświetlono: 1024 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Danie jest szybkie, łatwe do przygotowania i dobre na każdą okazję. W dodatku bardzo smaczne.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Lidia Szymczak, Bełchatów
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● 4 cienkie parówki
● 2 średnie cebule
● puszka czerwonej fasoli
● 4 korniszony
● 30 dag pieczarek
● 2 czerwone papryki
● sos pomidorowy
● przyprawa uniwersalna
● po pół łyżeczki bazylii i oregano
● oliwa

Sposób przygotowania przepisu:

Parówki inaczej

  • 1. Parówki kroimy wzdłuż na 4 części i w plasterki,
    podsmażamy na oliwie dość mocno z obu stron.
  • 2. Na tej samej oliwie smażymy pokrojone w kostkę
    cebule i – w paski – papryki. Lekko solimy. Pieczarki
    kroimy w plasterki, podsmażamy
    na oliwie. Łączymy
    z parówkami, cebulą
    i papryką i dusimy
    ok.10 minut.
  • 3. Dodajemy pokrojone
    w słupki ogórki i osączoną
    fasolę. Zalewamy
    przygotowanym według
    przepisu sosem, dodajemy
    przyprawa uniwersalna oraz zioła,
    mieszamy i dusimy jeszcze
    10 minut.
PPK_05-2009

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaparówki

Komentarze

Podobne przepisy

Leczo inaczej

Dodane przez: karinzgr

Leczo inaczej

Pycha

Dodane przez: ewaklinowska19096

Ziemniaczki inaczej

Są wspaniałym dodatkiem do obiadu.

Gotowe danie okraszone cebulką, smaczne i proste.

Dodane przez: Asia250609

Kopytka inaczej

Łatwe, szybkie w przygotowaniu,...

Mielony inaczej.

Dodane przez: Słodko Słodka

Mielony Inaczej

Mielone z kabaczkiem,ryżem i marchewką,taka...

image-00wug59

Dodane przez: MojeŻyciePoTrzydziestce

Gołąbki inaczej

Każdy kto choćby raz robił tradycyjne...

Dodane przez: zaneta1989

Karkówka inaczej

Przepis ten dostałam od koleżanki,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE