Parówki inaczej

4.5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Danie jest szybkie, łatwe do przygotowania i dobre na każdą okazję. W dodatku bardzo smaczne.

Składniki:

  • ● 4 cienkie parówki
    ● 2 średnie cebule
    ● puszka czerwonej fasoli
    ● 4 korniszony
    ● 30 dag pieczarek
    ● 2 czerwone papryki
    ● sos pomidorowy
    ● przyprawa uniwersalna
    ● po pół łyżeczki bazylii i oregano
    ● oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Parówki inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki kroimy wzdłuż na 4 części i w plasterki,
    podsmażamy na oliwie dość mocno z obu stron.
  • 2. Na tej samej oliwie smażymy pokrojone w kostkę
    cebule i – w paski – papryki. Lekko solimy. Pieczarki
    kroimy w plasterki, podsmażamy
    na oliwie. Łączymy
    z parówkami, cebulą
    i papryką i dusimy
    ok.10 minut.
  • 3. Dodajemy pokrojone
    w słupki ogórki i osączoną
    fasolę. Zalewamy
    przygotowanym według
    przepisu sosem, dodajemy
    przyprawa uniwersalna oraz zioła,
    mieszamy i dusimy jeszcze
    10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_05-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować