Parówki inaczej

4.5 (176 ocen)

  • 25 min

szybko tanio i pożywnie

  • 25 min

Składniki:

  • 2 parówki
    4 kromki chleba tostowego
    2 plasterki sera żółtego
    2 jajka
    bułka tarta do panierowania
    przyprawa do kurczaka, sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Parówki inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • chleb tostowy, ser, parówka 1. Parówki ugotować. Z każdej kromki chleba odkroić skórki i rozwałkować je aby zrobiły się cienkie. Na kromkach ułożyć po pół plasterka sera i parówkę (parówki przekroić na pół a potem wzdłuż) wszystko zawijać w rulonik, żeby się trzymało można przebić wykałaczką. Jajka rozkłócić i przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, zwinięte ruloniki obtoczyć w jajku a potem w bułce tartej. Smażyć na oleju aż się zarumienią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować