Parówczaki

4.5 (168 ocen)

  • 25 min

Coś na szybko, jak nie chce się z domu wychodzić na zakupy. Smaczne, odmienione placki.

  • 25 min

Składniki:

  • na 4 placki
    - 2 jajka,
    - 4 łyżki mleka,
    - dwie parówki wieprzowe,
    - sól, pieprz, bazylia, pietruszka, przyprawa do gyrosa,
    - mąka
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Parówczaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozkłócić, dodać mleko i przyprawy. Zagęścić mąka do konsystencji ciasta. Dodać pokrojone w talarki parówki. Smażyć jak placki na rumiano. Podawać z keczupem lub sosami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować