parowańce z serem

4.5 (160 ocen)

  • 40 min

Przepisy od babci smakują najlepiej

  • 40 min

Składniki:

  • 0,5 litra mleka
    10gad drożdży
    0,5 kg mąki
    troszkę soli
    troszkę cukru
    kostka sera
    cukier waniliowy
    2 łyżki cukru
    skórka z pomarańczy
    łyżka śmietany
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Parowańce z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W połowie szklanki ciepłego mleka mieszamy drożdże z cukrem, odstawiamy w ciepłe miejsce.Dodajemy rozczyn do mąki, mieszamy, odstawiamy do wyrośnięcia. Robimy kulki ,rozgniatamy, dodajemy w środek kopiastą łyżkę sera, zlepiamy jak pierogi.
    W dużym garnku wstawiamy wodę, obwiązujemy lnianą ściereczką/pieluchą tetrową , układać pierogi, przykryć miską , parujemy ok 15 min

Porady

podajemy ze śmietaną, owocami, można poszaleć z dodatkami. Koniecznie ze szklanka ciepłego mleka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować