Papryka marynowana z miodem

4.49 (169 ocen)

Pyszna chrupiąca papryka w słodkiej miodowej zalewie.

Składniki:

  • 2,5 kilograma kolorowej papryki

    Zalewa:

    4 szklanki wody

    1,2 szklanki octu

    1 szklanka cukru

    5 łyżek miodu prawdziwego

    2 łyżeczki soli

    Kilka ziaren ziela angielskiego

    Kilka listków laurowych

    1 łyżka gorczycy

Wystaw ocenę:

4.49 (169 ocen)

Papryka marynowana z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę myjemy i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Kroimy na mniejsze kawałki, układamy w słoikach. Składniki zalewy zagotowujemy, gorącą zalewą zalewamy poukładaną paprykę w słoikach .Pasteryzujemy 10 minut od momentu zagotowania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować