PrzyslijPrzepis.plhttps://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Papryka marynowana z miodemhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/64/23c9b7f9d1185e9fe6b9bc2f65a2a84fce3824d7.jpeg32642448https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/papryka-marynowana-z-miodem-12
1.
Paprykę myjemy. Oczyszczamy z gniazd nasiennych. Kroimy wzdłuż na 4-6 kawałków, zależy od wielkości.
Obieramy czosnek.
2.
Słoiki myjemy dokładnie, wyparzamy wrzątkiem razem z zakrętkami.
3.
Paprykę układamy ciasno w słoikach. Dajemy do każdego słoiczka ząbek czosnku.
4.
Składniki zalewy zagotowujemy krótko razem z ziołami. Gorącą- zalewamy paprykę w słoiczkach. Zakręcamy.
Pasteryzujemy ok. 8 min.
Wyjmujemy słoiki, odwracamy do góry dnem, pozostawiamy do wystygnięcia.
Zimne słoiki wynosimy do piwnicy lub chłodnej spiżarni.
Tak przygotowane są smaczne nawet do 3 lat.
Porady
Zalewy starcza na ok. 4 słoiczki 1/2 l.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze