Papryka grillowa z tymiankiem

4.5 (166 ocen)

Dla wielbicieli warzyw pod każda postacią, doskonała do mies grilla ,również do kanapek

Składniki:

  • 3 świeże papryki :zielona, żółta i czerwona
    50 ml oleju
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka octu winnego
    Kilka gałązek tymianku
    Sól
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Papryka grillowa z tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grillowana papryka z patelni 1. Paprykę umyć, wytrzeć i pokroić na 4 części wzdłuż . Upiec na grillu lub usmażyć na patelni grillowej tak , aby zwęgliła się skórka.
    Włożyć gorącą paprykę do woreczka foliowego ,aż folia zaparuje i gdy papryka lekko ostygnie , łatwo zdejmie się skórkę.
    Na sos wymieszać olej, ocet , zmiażdżony czosnek i szczyptę cukru. Dodać listki tymianku.
    Pieczoną paprykę ułożyć na talerzu i polać sosem. Udekorować gałązkami tymianku.

Porady

Zamiast tymianku można dać inne ulubione zioła

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować