Papryka faszerowana mielonym

5 (1 ocen)

  • 30 min

Bardzo smaczna kolacja......

  • 30 min

Składniki:

  • 1. papryka żółta albo czerwona 4 sztuki
    2. ryż 0,50 szklanki
    3. mięso mielone drobiowe 30 dkg
    4. cebula 1 sztuka
    5. czosnek 1-2 ząbki wg. smaku
    6. sól, pieprz,papryka do smaku
    7. przyprawa do mielonego 1 łyżeczka
    8.oliwa 1 łyżka
    9. jajko 1 sztuka
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Papryka faszerowana mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z papryki odciąć część z ogonkiem, wyjąć gniazda nasienne.
  • 2. Cebulę, czosnek obrać, pokroić. Ryz ugotować w szklance wody, wystudzić.
  • 3. Włożyć mięso do miski, dodać ryż , wbić jajko. Wszystko dokładnie wymieszać dłońmi albo mikserem. Dodać przyprawy i jeszcze raz wymieszać.
  • 4. Napełnić papryki, zapiekać w piekarniku około 1h w temperaturze 190 stopni.

Porady

Ja zawijam papryki w folię aluminiową. Jest wtedy gwarancja ze papryka zbyt się nie przypiecze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować