Panierowane pieczarki z serowym nadzieniem

4.5 (170 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min

Rewelacyjne w smaku pieczarki, nafaszerowane serem i szczypiorem :) polecam

  • 60 min

Składniki:

  • 1,5kg pieczarek o dość dużych kapeluszach
    szczypior sałatkowy (pęczek)
    ok. 250g żółtego sera w plastrach
    przyprawy: oregano majeranek sól
    5-6 jajek
    ok. 500g bułki tartej
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Panierowane pieczarki z serowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-16rjhb0 1. Pieczarki obrać. Trzony oderwać i drobno posiekać, usmażyć na oleju z dodatkiem oregano i soli. Każdą pieczarkę posolić. W głąb kapelusza dać pokrojony (tak by się zmieścił) pół plaster sera, usmażone trzony i posypać posiekanym szczypiorem. Przyprawić oregano, majerankiem.
    Opanierować : rozbełtane jajko, następnie bułka tarta.
    Smażyć na rozgrzanym oleju na złocisto z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować