Rewelacyjne w smaku pieczarki, nafaszerowane serem i szczypiorem :) polecam
60 min
Składniki:
1,5kg pieczarek o dość dużych kapeluszach
szczypior sałatkowy (pęczek)
ok. 250g żółtego sera w plastrach
przyprawy: oregano majeranek sól
5-6 jajek
ok. 500g bułki tartej
Panierowane pieczarki z serowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki obrać. Trzony oderwać i drobno posiekać, usmażyć na oleju z dodatkiem oregano i soli. Każdą pieczarkę posolić. W głąb kapelusza dać pokrojony (tak by się zmieścił) pół plaster sera, usmażone trzony i posypać posiekanym szczypiorem. Przyprawić oregano, majerankiem.
Opanierować : rozbełtane jajko, następnie bułka tarta.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złocisto z obu stron.
Komentarze