Pancernik

4.5 (184 ocen)

Bardzo proste, smaczne i szybkie ciasto bez pieczenia.

Składniki:

  • 3 kolorowe galaretki
    3 śnieżki w proszku
    mleko (ilość taka jak podano na opakowaniu śnieżki)
    woda

    1 paczka małych biszkoptów.
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Biszkopty Galaretki Pianka

Pancernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Galaretki 1. Dowolne galaretki zalej 3/4 szklanki gorącej wody, każdą osobno. Pozostaw do wystudzenia,ale nie do stężenia.
  • śnieżka 2. Śnieżki ubij osobno w takiej ilości mleka jaka jest podana na opakowaniu śnieżki w proszku.
  • śnieżka z galaretką 3. Następnie dodaj 1 ostudzoną galaretkę do jednej śnieżki i delikatnie wymieszaj.
  • masa śnieżkowa 4. Delikatnie wylej piankę do formy. Rozprowadź równomiernie. Wstaw do lodówki. Bardzo szybko się ściąga. W tym czasie przygotuj kolejną galaretkę ze śnieżką.
  • Ciasto 5. Delikatnie wylej piankę galaretkowa na poprzednią schłodzoną piankę, ale postaraj się brzegi pianki podciągać na środek formy , tworząc wzgórze. Wstaw na 10 minut do lodówki do stężenia. i tak postępujemy z kolejną śnieżką.
  • torcik 6. Schładzamy około 2 godzin i wyjmujemy delikatnie z tortownicy.
  • gotowe 7. Przekładamy na płaski talerz razem z podstawą formy i dekorujemy miękkimi biszkoptami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Bita śmietana Galaretka Śnieżka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

4.5 (186 ocen)

Zdobywca nagrody

tort owocowy z wafelkami

To może cię zainteresować