1.Dowolne galaretki zalej 3/4 szklanki gorącej wody, każdą osobno. Pozostaw do wystudzenia,ale nie do stężenia.
2.Śnieżki ubij osobno w takiej ilości mleka jaka jest podana na opakowaniu śnieżki w proszku.
3.Następnie dodaj 1 ostudzoną galaretkę do jednej śnieżki i delikatnie wymieszaj.
4.Delikatnie wylej piankę do formy. Rozprowadź równomiernie. Wstaw do lodówki. Bardzo szybko się ściąga. W tym czasie przygotuj kolejną galaretkę ze śnieżką.
5.Delikatnie wylej piankę galaretkowa na poprzednią schłodzoną piankę, ale postaraj się brzegi pianki podciągać na środek formy , tworząc wzgórze. Wstaw na 10 minut do lodówki do stężenia. i tak postępujemy z kolejną śnieżką.
6.Schładzamy około 2 godzin i wyjmujemy delikatnie z tortownicy.
7.Przekładamy na płaski talerz razem z podstawą formy i dekorujemy miękkimi biszkoptami.
Komentarze