PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874TORT URODZINOWY PIANKOWY Z OWOCAMIhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/48/616e4fc4042abefc2f805be752b615d43a093156.jpeg25601920http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/tort-urodzinowy-piankowy-z-owocami-1
biszkopt:
-7 jajek
-200 g. cukru
-200 g. mąki ziemniaczanej
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
nasączenie:
-1 puszka Frutiżelli, brzoskwiń w żelu-320 g.
pianka różowa:
-1 serek brzoskwiniowy-385 g.
-2 galaretki truskawkowe
-2 szklanki gorącej wody
pianka zielona:
-1 serek waniliowe-385 g.
-2 galaretki agrestowe
-2 szklanki gorącej wody
krem śmietankowy i rozetki:
-330 ml. śmietanki 30 %
-1 śmietan-fix
-1 krem śmietankowy do tortów, w proszku
nadzienie:
-parę truskawek
-kilka jagód borówki amerykanskiej
-kilka mandarynek z puszki
-1 kiwi
-1 galaretka cytrynowa
-1 szklanka wody
ozdoby czekoladowe:
-1 gorzka czekolada
Sposób przygotowania przepisu:
TORT URODZINOWY PIANKOWY Z OWOCAMI
1.
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Dodawać po żółtku, zmiksować. Na koniec przesiewać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać, łopatką. Przelać do tortownicy 27 cm, wyłożonej papierem, tylko na dole. Piec ok.25 min. w 175 *.Po przestygnięciu, przekroić na trzy krążki.
2.
Spodni krążek i środkowy,posmarować dżemem, po 1/2 puszki.
3.
Tortownicę zabezpieczyć wyżej.
4.
pianka różowa- Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić do lekkiego tężenia.Zmiksować serek z tężejącymi galaretkami i wylać na blat biszkoptowy w tortownicy.
5.
Przykryć środkowym blatem.
6.
pianka zielona- Postąpić tak samo jak z poprzednią i wylać do tortownicy.
7.
Przykryć górnym blatem biszkoptowym i schłodzić.
8.
Zdjąć obręcz z tortownicy. Ułożyć na paterze z zabezpieczonym spodem.
9.
Na śmietance ubić krem i śmietan-fix.Posmarować cały tort .Resztę zostawić na rozetki.
10.
Zaznaczyć pola na dekorację.
11.
Resztę kremu przełożyć do woreczka cukierniczego z ozdobną końcówką.Zrobić ozdobne pasy, na zaznaczonych miejscach, oraz wokół krawędzi tortu.
12.
W puste miejsca, ułożyć pokrojone owoce.
13.
ozdoby czekoladowe - Czekoladę roztopić nad parą. Za pomocy rożka papierowego narysować czekoladą ,ozdoby na papierze w/g wzoru i schłodzić.
14.
Delikatnie odkleić i przykleić do tortu.
15.
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do lekkiego tężenia i polać owoce.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze