TORT URODZINOWY PIANKOWY Z OWOCAMI

  • wyświetlono: 3704 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Tort z biszkoptem, przełożony pianką serowo -galaretkową. Tort z dekoracją owocową i czekoladową. Ładnie się prezentuje i jest pyszny.

Babcia Tereska
  • 180min

Składniki

biszkopt:
-7 jajek
-200 g. cukru
-200 g. mąki ziemniaczanej
-1 łyżeczka proszku do pieczenia

nasączenie:
-1 puszka Frutiżelli, brzoskwiń w żelu-320 g.

pianka różowa:
-1 serek brzoskwiniowy-385 g.
-2 galaretki truskawkowe
-2 szklanki gorącej wody

pianka zielona:
-1 serek waniliowe-385 g.
-2 galaretki agrestowe
-2 szklanki gorącej wody

krem śmietankowy i rozetki:
-330 ml. śmietanki 30 %
-1 śmietan-fix
-1 krem śmietankowy do tortów, w proszku

nadzienie:
-parę truskawek
-kilka jagód borówki amerykanskiej
-kilka mandarynek z puszki
-1 kiwi
-1 galaretka cytrynowa
-1 szklanka wody

ozdoby czekoladowe:
-1 gorzka czekolada

Sposób przygotowania przepisu:

TORT URODZINOWY PIANKOWY Z OWOCAMI

  • biszkopt1. biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Dodawać po żółtku, zmiksować. Na koniec przesiewać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać, łopatką. Przelać do tortownicy 27 cm, wyłożonej papierem, tylko na dole. Piec ok.25 min. w 175 *.Po przestygnięciu, przekroić na trzy krążki.
  • nasączenie2. Spodni krążek i środkowy,posmarować dżemem, po 1/2 puszki.
  • 1 blat biszkoptowy3. Tortownicę zabezpieczyć wyżej.
  • pianka4. pianka różowa- Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić do lekkiego tężenia.Zmiksować serek z tężejącymi galaretkami i wylać na blat biszkoptowy w tortownicy.
  • 2 blat5. Przykryć środkowym blatem.
  • pianka zielona6. pianka zielona- Postąpić tak samo jak z poprzednią i wylać do tortownicy.
  • 3 blat7. Przykryć górnym blatem biszkoptowym i schłodzić.
  • zdjęcie obręczy8. Zdjąć obręcz z tortownicy. Ułożyć na paterze z zabezpieczonym spodem.
  • krem9. Na śmietance ubić krem i śmietan-fix.Posmarować cały tort .Resztę zostawić na rozetki.
  • zaznaczone pola10. Zaznaczyć pola na dekorację.
  • rozetki11. Resztę kremu przełożyć do woreczka cukierniczego z ozdobną końcówką.Zrobić ozdobne pasy, na zaznaczonych miejscach, oraz wokół krawędzi tortu.
  • dekoracja z owocami12. W puste miejsca, ułożyć pokrojone owoce.
  • dekoracje czekoladowe13. ozdoby czekoladowe - Czekoladę roztopić nad parą. Za pomocy rożka papierowego narysować czekoladą ,ozdoby na papierze w/g wzoru i schłodzić.
  • przyklejenie dekoracji czekoladowych14. Delikatnie odkleić i przykleić do tortu.
  • polanie galaretką, owoców15. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do lekkiego tężenia i polać owoce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciesezonowe_przysmakibiszkoptkiwimandarynkigalaretkiborówka amerykańskaozdoby czekoladowetort urodzinowy piankowy z owocamipianka różowa i zielonaowoce-truskawki

Komentarze

Podobne przepisy

tort z nutella

Dodane przez: Malwinus555

Tort urodzinowy z nutella

Zbliżały się urodziny mojego chłopaka,...

Torcik z masą budyniową

Dodane przez: kingadyduch

Tort z biszkopta Urodzinowy

Jeden z najprostszych przepisów...

tort

Dodane przez: Babcia Tereska

TORT URODZINOWY

Tort z kremem serowo-toffim.Tort...

Tort urodzinowy

Dodane przez: Beata07

Tort urodzinowy

tort urodzinowy

tort

Dodane przez: Babcia Tereska

TORT URODZINOWY

Tort piankowy, bardzo pyszny.

image-1kr8205

Dodane przez: OktawiaG

tort urodzinowy

prosta dekoracja na tort urodzinowy,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE