Paluszki z sezamem

3 (1 ocen)

  • 25 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Niebywale smaczne i szybkie.

  • 25 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 gotowe opakowanie ciasta francuskiego
    - ok. 2 łyżek sezamu
    - szczypta soli
    - 1 jajko
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Paluszki z sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozłożyć rozsypać sezam i za pomocą wałka wałkując wbić ziarenka sezamu do ciasta. Roztrzepanym jajkiem posmarować ciasto i pokroić na paski ok. 3centymetrowe. Lekko zawinąć na serpentynę i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 190 st. C przez ok. 15 minut.

Porady

Można ciasto posmarować roztopionym masłem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dieta cukrzycowa Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować