Paluszki z kalarepy z sosem rzodkiewkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę wsypać do miski , dodać jajko , wino, wymieszać.Odstawić na 30 minut.
2.Jogurt wymieszać z sokiem z cytryny.
3.3 Rzodkiewki umyć, pokroić w słupki
4.Szczypiorek posiekać.
5.Rzodkiewkę i szczypiorek dodać do jogurtu, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem6. Ziarna słonecznika uprażyć na złoto na suchej patelni, wystudzić, dodać do sosu rzodkiewkowego, wymieszać.
Kalarepy obrać, pokroić w długie paski grubości 1,5 cm.
6.W wysokim naczyniu rozgrzać olej. Paski kalarepy obtoczyć w cieście i smażyć na oleju na złoty kolor.
7.Usmażone paluszki wyjąć na ręcznik papierowy, osączyć. Podawać z sosem rzodkiewkowym.
Komentarze