Paluchy z ciasta francuskiego z kminkiem

4.47 (167 ocen)

  • 30 min

Przystawka prosta jak budowa cepa…a jednocześnie smaczna, aromatyczna i efektywnie wyglądająca :) Dzisiaj miałam ochotę na kminek, ale dodatki można wybierać dowolnie…kminek, czosnek, zioła, ser, papryka…

  • 30 min

Składniki:


  • ciasto francuskie
    żółtko jaja
    sól czosnkowa
    kminek
Wystaw ocenę:

4.47 (167 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Paluchy z ciasta francuskiego z kminkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie kroimy w paski o szerokości ok. 2 cm, skręcamy je, smarujemy żółtkiem, posypujemy solą czosnkową i kminkiem.
  • 2. Układamy na suchej blasze, wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180st. na około 10 min. do momentu zarumienienia paluchów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować