PALUCHY Z CIASTA FRANCUSKIEGO

  • wyświetlono: 687 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Prosto, smacznie i co najważniejsze - szybko! Wystarczy 20 minut, by z ciasta francuskiego wyczarować coś pysznego

  • 16 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

opakowanie ciasta francuskiego
150 g twarogu
łyżka zielonego marynowanego pieprzu
1,5 łyżeczki czarnuszki
sól
2 kabanosy
100 g żółtego sera
1,5 łyżeczki kminku (lub do smaku)
1 jajko

Sposób przygotowania przepisu:

PALUCHY Z CIASTA FRANCUSKIEGO

  • 1. Ciasto rozwijam i układam na blacie. W tym czasie rozgrzewam piekarnik do 200 st C. Twaróg przekładam do miseczki i rozdrabiam widelcem. Dodaję pieprz, czarnuszkę i sól, Mieszam i odstawiam.
    Kabanosy kroję na cienkie plasterki, żółty ser ścieram na tarce. W misce łączę ze sobą, dodaję kminek.
    Ciasto smaruję roztrzepanym jajkiem. Nie zużywam całego, a resztę dodaję do jednego i drugiego farszu.
    Ciasto smaruję farszami (do połowy po jednym). Tnę ostrym nożem w około 1cm paski. Każdy pasek składam na pół i zwijam w spiralę. Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smaruję jajkiem/białkiem lub wcale. Piekę około 15 minut

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

twarógkabanosyprzekąskapaluchyciastofrancuskieżółtyser

Komentarze

Podobne przepisy

danie

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Słoneczka z ciasta francuskiego

Przekąska na którą każdy się skusi,...

Chaczapuri z ciasta francuskiego

Dodane przez: Armi As

Chaczapuri z ciasta francuskiego

Kiedy nie mamy zbyt dużo czasu...

PALUSZKI Z KURCZAKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

PALUSZKI Z KURCZAKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Świetna przekąska na kolację lub...

Pierożki z ciasta francuskiego

Dodane przez: Krzysiek_gotuje

Pierożki z ciasta francuskiego

W połączeniu z czerwonym barszczykiem...

Przekąska z ciasta francuskiego

Dodane przez: kada

Przekąska z ciasta francuskiego

Szybko, prosto i smacznie...

Dodane przez: marysieńka96

Koperty z ciasta francuskiego

Pyszna przekąska na spotkania z...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE