PALUCHY Z CIASTA FRANCUSKIEGO

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Prosto, smacznie i co najważniejsze - szybko! Wystarczy 20 minut, by z ciasta francuskiego wyczarować coś pysznego

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    150 g twarogu
    łyżka zielonego marynowanego pieprzu
    1,5 łyżeczki czarnuszki
    sól
    2 kabanosy
    100 g żółtego sera
    1,5 łyżeczki kminku (lub do smaku)
    1 jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski Ciasto

Paluchy z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozwijam i układam na blacie. W tym czasie rozgrzewam piekarnik do 200 st C. Twaróg przekładam do miseczki i rozdrabiam widelcem. Dodaję pieprz, czarnuszkę i sól, Mieszam i odstawiam.
    Kabanosy kroję na cienkie plasterki, żółty ser ścieram na tarce. W misce łączę ze sobą, dodaję kminek.
    Ciasto smaruję roztrzepanym jajkiem. Nie zużywam całego, a resztę dodaję do jednego i drugiego farszu.
    Ciasto smaruję farszami (do połowy po jednym). Tnę ostrym nożem w około 1cm paski. Każdy pasek składam na pół i zwijam w spiralę. Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smaruję jajkiem/białkiem lub wcale. Piekę około 15 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kabanosy Twaróg Bułka pszenna typu paluch

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować