Prosto, smacznie i co najważniejsze - szybko! Wystarczy 20 minut, by z ciasta francuskiego wyczarować coś pysznego
20 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
150 g twarogu
łyżka zielonego marynowanego pieprzu
1,5 łyżeczki czarnuszki
sól
2 kabanosy
100 g żółtego sera
1,5 łyżeczki kminku (lub do smaku)
1 jajko
Paluchy z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto rozwijam i układam na blacie. W tym czasie rozgrzewam piekarnik do 200 st C. Twaróg przekładam do miseczki i rozdrabiam widelcem. Dodaję pieprz, czarnuszkę i sól, Mieszam i odstawiam.
Kabanosy kroję na cienkie plasterki, żółty ser ścieram na tarce. W misce łączę ze sobą, dodaję kminek.
Ciasto smaruję roztrzepanym jajkiem. Nie zużywam całego, a resztę dodaję do jednego i drugiego farszu.
Ciasto smaruję farszami (do połowy po jednym). Tnę ostrym nożem w około 1cm paski. Każdy pasek składam na pół i zwijam w spiralę. Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smaruję jajkiem/białkiem lub wcale. Piekę około 15 minut
Komentarze