Ziołowe paluchy z ciasta francuskiego

4.46 (151 ocen)

  • 30 min

Szybko można przygotować te paluchy jak odwiedzą nas niespodziewani goście

  • 30 min

Składniki:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
    3 łyżki oleju
    łyżeczke suszonych ziół prowansalskich
    łyżeczka suszonego czosnku
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    czerwona papryka do posypania
    jajko
Wystaw ocenę:

4.46 (151 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Przystawki Przekąski

Ziołowe paluchy z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej i przyprawy dobrze wymieszać w szklance lub miseczce. Jedno ciasto francuskie rozłożyć na desce i posmarawać olejem z przyprawami. Przykryć to ciasto drugim ciastem i posmarawać na wierzchu rozbełtanym jajkiem. Arkusze ciasta pokroić na paski o szerokości ok 3cm. Paski zwinąć 2-3 razy wzdłuż osi. Zakręcone paluch przekładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 15-20 min do zarumienienia się paluchów

Porady

Do tych paluchów można dodawać różne ulubione zioła

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować