Pałki kurczaka jednogarnkowe

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne, soczyste, delikatne i aromatyczne pałki kurczaka, aromatyczne papryką i czosnkiem, jednogarnkowe łatwe i szybkie danie........SMACZNEGO!!!

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pałki kurczaka 1 kg,
    papryka ostra 1 łyżeczka,
    kucharek 1 łyżka,
    pieprz mielony 1 łyżeczka,
    olej rzepakowy 12 łyżek,
    papryka 4 sztuki średnie,
    ząbki czosnku 10 sztuk,
    cebula 3 sztuki,
    pomidory 5 sztuk miękkie,
    woda 2 szklanki,
    kostka rosołowa 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kurczak z warzywami

Pałki kurczaka jednogarnkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pałki kurczaka jednogarnkowe 1. Świeże pałki kurczaka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. W misce wymieszać kucharka, paprykę ostrą, curry, pieprz mielony i natrzeć pałki kurczaka, schować do lodówki na 2 godziny.

    W garnku na gorącym oleju podsmażyć z każdej strony pałki na złocisto.

    Papryki oczyścić z nasion, pokroić na kawałki, wsypać do pałek.

    Dodać pokrojone w plasterki ząbki czosnku, cebulę pokrojoną na kawałki, pomidory mocno dojrzale pokrojone w kostkę.

    Wlać wodę, dodać kostkę rosołową i dusić pod przykryciem na średnim ogniu do miękkości pałek, podawać na ciepło na obiad z ziemniakami, makaronem, ryżem lub na zimno na kolację z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pałki z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować