Bardzo smaczne, soczyste, delikatne i aromatyczne pałki kurczaka, aromatyczne papryką i czosnkiem, jednogarnkowe łatwe i szybkie danie........SMACZNEGO!!!
Pałki kurczaka jednogarnkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Świeże pałki kurczaka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. W misce wymieszać kucharka, paprykę ostrą, curry, pieprz mielony i natrzeć pałki kurczaka, schować do lodówki na 2 godziny.
W garnku na gorącym oleju podsmażyć z każdej strony pałki na złocisto.
Papryki oczyścić z nasion, pokroić na kawałki, wsypać do pałek.
Dodać pokrojone w plasterki ząbki czosnku, cebulę pokrojoną na kawałki, pomidory mocno dojrzale pokrojone w kostkę.
Wlać wodę, dodać kostkę rosołową i dusić pod przykryciem na średnim ogniu do miękkości pałek, podawać na ciepło na obiad z ziemniakami, makaronem, ryżem lub na zimno na kolację z pieczywem.
Komentarze